Ο Αθλητικός Σύλλογος Ένωσης Νέων (ΑΣΕΝ) ιδρύθηκε το 1959-60. Στη δημιουργία της ΑΣΕΝ πρωτοστάτησε ο εκπαιδευτικός Δημητράκης Βασιλείου, ενώ ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη,  ήταν και οι Χρυσόστομος Αντωνίου και Μιχαλάκης Φιλίππου. Παλιοί πρόεδροι του Συλλόγου ήταν ο Μιχαλάκης Φιλίππου, ο Μιχάλης Θεοδώρου και ο Κυριάκος Αντζουλής.  Σήμερα, το Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζεται από τους:

Αρχικά δημιουργήθηκε μια ποδοσφαιρική ομάδα, η οποία αποτελείτο από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Το 1963, οι Τουρκοκύπριοι αποχώρησαν από τον ΑΣΕΝ και δημιούργησαν δική τους ομάδα. Αργότερα, μετά την τουρκική εισβολή, πολλοί πρόσφυγες έγιναν μέλη της.

Ειδικότερα, η ποδοσφαιρική ομάδα του 1960, η οποία ήταν και πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα του ΑΣΕΝ, αποτελείτο κυρίως από κατοίκους της κοινότητας, αν και υπήρχαν φορές που σ’ αυτή συμμετείχαν και  παιδιά από το ορφανοτροφείο της Λάρνακας. Την εποχή εκείνη, παρόλο που δεν υπήρχε επίσημο πρωτάθλημα, εντούτοις γινόντουσαν συχνά ποδοσφαιρικές συναντήσεις με διάφορες ομάδες της περιοχής.

Στις μέρες μας, ο ΑΣΕΝ διαγωνίζεται στο αγροτικό πρωτάθλημα. Αξίζει να σημειωθεί, όπως αναφέρεται στο βιβλίο της κοινότητας, πως κατάφερε κάποιες χρονιές  μέσω του Πρωταθλήματος της Συνομοσπονδίας Τοπικών Ομοσπονδιών της Κύπρου  να βρίσκεται κοντά στη διεκδίκηση ένταξης της στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Παράλληλα, από τη δεκαετία του 1980, ο ΑΣΕΝ δημιούργησε σε συνεργασία με την ΕΔΟΝ χορευτικό και θεατρικό τμήμα. Στο πρώτο δίδασκαν οι Αντρέας Κουλουμής και Θωμάς Μαύρος, ενώ στο δεύτερο ο Απόστολος Θωμά. Τα τμήματα αυτά δίνουν θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις τόσο στην κοινότητα όσο και σε άλλες ελεύθερες κοινότητες της Κύπρου.  Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΑΣΕΝ πήρε βραβείο ως ένας από τους πιο δραστήριους Ομίλους της Κύπρου.

Οι περισσότερες εκδηλώσεις του Αθλητικού Συλλόγου πραγματοποιούνται στο κτήριο του, που οικοδομήθηκε το 1979-80. Μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις του ΑΣΕΝ είναι η εκδήλωση μνήμης στην εξέγερση του Κιλελέρ, η οποία πραγματοποιείται κάθε Μάρτη.

Πηγή:

Αντρέας Κουλουμή, Αθλητικό Σωματείο ΑΣΕΝ,  Καλό Χωριό Λάρνακας (Βουδά), Πορεία μέσα στο χρόνο…, Σεπτέμβριος 2008