Το Καλό Χωριό, λόγω της μορφολογίας του εδάφους, διαθέτει μεγάλη ποικιλία στη χλωρίδα. Πιο κάτω, παρουσιάζεται η χλωρίδα της κάθε περιοχής, όπως αυτή περιγράφεται στο βιβλίο του Καλού Χωριού* (σ.11):

Χλωρίδα στους λόφους

Οι λόφοι καλύπτονται κατά κύριο λόγο από φρύγανα. Η θαμνώδης βλάστηση είναι πολύ λίγη και τα δέντρα, κυρίως ελιές, είναι ελάχιστα. Τα κύρια φυτά που συναντώνται στους λόφους είναι το θυμάρι (thymus capitatus), το ασπροθύμαρο (phagnalon rypestre) και η ξυσταρκά (cistus salvifolius). Υπάρχουν επίσης και κάποια ενδημικά φυτά, όπως είναι η οδοντίτης η κυπρία (odontites cypria) και ξυλόθρουμπος (onosma fruticosum). Στους πρόποδες των λόφων φύονται ποώδη φυτά χωρίς ξυλώδη βλαστό κα αγριελιές (olea Europea), αγριελιές (asparagus) και μοσφιλιές (cataegus azarolus).

Χλωρίδα στα χωράφια

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η βλάστηση στα χωράφια, χέρσα ή καλλιεργούμενα. Την άνοιξη τα αυτοφυή είδη βλασταίνουν ανάμεσα στο σιτάρι και το κριθάρι, δημιουργώντας έτσι ένα πολύχρωμο χαλί. Στα χωράφια συναντώνται κυρίως γαϊδουράγκαθα (centaurea pallescens) και διάφορα αγριολούλουδα, όπως μαργαρίτες (chrysanthemum coronarium), παπαρούνες (papaver rhoeas), ματσικόριδα (narcissus tazetta), ανεμώνες και διάφορα είδη ορχιδέων. Η αλόγιστη χρήση λιπασμάτων, η εντατική καλλιέργεια, που καταστρέφει τους βολβούς των φυτών και η ανομβρία έχουν περιορίσει σημαντικά τη βλάστηση των αυτοφυών ειδών στους αγρούς της κοινότητας.

Πηγή:
Το κείμενο για τη «Χλωρίδα στους λόφους» και για τη «Χλωρίδα στα χωράφια» ανακτήθηκε από το βιβλίο: Καλό Χωριό Λάρνακας (Βουδά), Πορεία μέσα στο χρόνο… Σεπτέμβριος 2008, σ.11